κάποιος μου είπε: "μην αργείς..ίσως να ειν' αυτή η τελευταία βραδυά της γης.."Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

*does it make sense in your eyes?

Τίποτα. Καμία έμπνευση πια. Κανένας στίχος, καμιά λέξη ή φράση δε μου κάνουν τη χάρη.
Να στοιχηθούν έστω σε μια σειρά, να βγάλουν ένα νόημα.
Το μυαλό μου έχει πιάσει μούχλα, σκόνη, αράχνες. 


Στη βιβλιοθήκη μου υπάρχουν άφθονα βιβλία, με χιλιάδες λέξεις μέσα τους που κάτι σημαίνουν. Σκέφτομαι να τ' ανοίξω ένα - ένα και να πάρω μια λέξη απ' το καθένα μήπως κάτι βγει έτσι. Και πάλι. Τίποτα. Δε μ' αρέσει να γράφω γιατί πρέπει και ποτέ δεν το κάνω, μα να, είναι που τώρα το χρειάζομαι. Και με κούρασε αυτή η φριχτή σιωπή μες στο κεφάλι μου. Για να με ξεγελάσω βάζω δυνατά μουσική, ανοίγω την τηλεόραση. Καμία βελτίωση παρόλα αυτά. Εκκωφαντική σιωπή, ηχηρή. 


Σκίζω μια κόλλα χαρτί, βίαια. Δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα έτσι το κάνω, με θυμό. Αρπάζω κι ένα μολύβι και ετοιμάζομαι να γράψω την πρώτη λέξη, έχω πάρει φόρα, είμαι αποφασισμένη. Άλφα. Ανοχή, Αντοχή. Ανέχτηκα αρκετά κι άντεξα λιγότερα. Έτσι είμαι. Μικρός άνθρωπος, δειλός, ανυπόμονος, εγωιστής. Δέλτα. Δε μπορώ άλλο. Λάμδα. Λάθος, μπορώ, μια χαρά μπορώ, αλλά δε θέλω. Ρο. Ρόδα είναι και γυρίζει. Μι. Μπαα, δεν το πιστεύω. Τι δηλαδή, επειδή σου έχουν συμβεί ένα σωρό ανούσιες καταστάσεις, πλησιάζει κάποια στιγμή που θα σου συμβεί μια κατάσταση σημαντική και ουσιαστική; Ή μήπως επειδή όλα σου 'χουν πάει στραβά, τώρα θα σου πάνε καλά; Λες "έχω περάσει τόσα, μου το χρωστάει η ζωή". Ταυ. Τίποτα δε σου χρωστάει η ζωή και πάρ' το χαμπάρι. Θήτα. Θέλεις να τη ζεις με συμβιβασμούς; Θέλεις να κυνηγήσεις τ' όνειρό σου; Θέλεις να μην κάνεις τίποτα; Κάν' το. Πι. Πολύ που θα νοιαστεί και κανείς. 


Και πάλι Άλφα. Ανούσιο. Ανούσιο άρθρο. Σίγμα. Σαν εμένα τελευταία. Σαν εμένα γενικώς.
Θήτα. Θέλω να γράψω πάλι ποίηση. Κάπα. Μόνο Kόκαλα σκέψης έχω μες στο κεφάλι μου, που η σάρκα που είχαν πάνω τους έχει λιώσει. Νι. Νεκρική η σιγή που με περιβάλλει, να το σωστό επίθετο.
Φι. Φυγή. Έχω τάσεις φυγής τελευταία. Κι απομόνωσης. "Δεν είναι λύση η φυγή". Ακούω τη φωνή σου καμπανιστή μες στο κεφάλι μου. Έψιλον. Εσύ. Θα ήθελα να ήσουν Κάπα. Κανείς.

1 σχόλιο:

  1. Και μονο που το εγραψες αυτο το κειμενο, εισαι σε πολυ καλο δρομο.

    Εχεις πολλα να πεις, με τον καιρο σιγα σιγα.

    Καλη συνεχεια, καλη εμπνευση, καλη διαθεση σου ευχομαι και μαζι καλο βραδυ.

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή